Recensies bij het boek

Recensies bij het boek
Kiezen voor spiritualiteit
Van geloof naar bewustwording.

Het boek van Frans Tettero bevat een bewogen verslag en visie op de toekomst van de kerk. Het kan veel bijdragen aan een volwassen omgang met geloof en spiritualiteit! En ook, hoe we als kerk weer een centrum van spiritualiteit kunnen worden.

ds. Carla Kühler, Nootdorp

Uit alles blijkt dat het boek geen vluchtig niemendalletje was en is voor Frans Tettero, maar als het ware ‘de vertering’ van een halve eeuw ‘zwaar kauwen’ op het bij de tijd brengen van de kerk.
Het interessante van zijn benadering en zijn boek is, dat hij het een of het ander niet uitsluit, maar alles probeert te zien en te beschouwen vanuit de behoefte van de hedendaagse mens om op zoek te gaan naar het wezen van het bestaan als geheel en van de eigen persoon in het bijzonder.

Ik vond het glashelder en zeer kernachtig in de formulering. Ook de samenvattingen van de duidelijk gestructureerde hoofdstukken en de totale samenvatting vond ik heel helder en ‘to the point’. Het boek wordt nergens zweverig. Zijn bagage aan kennis staat de auteur niet in de weg, maar houdt hem juist met beide benen op en in de grond, waar de schat verstopt ligt…

Sjaak Oudshoorn, Pijnacker

Een waardevol boek. Het zet je aan het denken. Ook wat de schrijver zegt over de wereldgodsdiensten en de toekomst van de christelijke kerk is van belang.
Na elk hoofdstuk is er een korte samenvatting. Aan het eind volgt een samenvatting van het geheel.

Meditatief Leven

Frans Tettero kan als geen ander uitleggen wat spiritualiteit is. Hij maakt het duidelijk en herkenbaar zonder moeilijk taalgebruik. Het is geen boek dat je in één keer uitleest. Maar het is wel een boek dat ik nu voor de tweede keer opgepakt heb. Het boek pakt, boeit en inspireert. Doordat Frans Tettero zelf zo’n inspirerend leven heeft geleid, heeft hij veel boeiends te vertellen. Echt een boek naar mijn hart.

Ina Wijnberg, Alphen a/d Rijn

Terug